Михаела Зоева от Сливен показва „Интимни светове“ в галерия „Сердика“

„Интимни светове“ е петата самостоятелна изложба на Михаела Зоева от Сливен с непоказани досега творби – изключително лични, интимни и неподвластни на цензура. Това съобщават от галерия „Сердика“, домакин на събитието от 23 февруари до 18 март.

Михаела Зоева е родена в Сливен, живее и работи в София. Завършила е пространствен дизайн в НБУ и скулптура в университета „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново.

Произведенията са рисувани спонтанно, в моменти на силни лични преживявания, казва Зоева.

По своята изящна синтезираност и минимализъм, картините на Михаела Зоева, напомнят на къс разказ, майсторски написан чрез езика на рисунката, който без съмнение всички ние инстинктивно разбираме без нужда от превод и обяснения, допълват от галерията.

„Харесва ми да рисувам голо тяло, използвайки различни техники – акрил, въглен, пастел, туш и варак върху различни хартии и дървени подложки. Голото тяло е магнетично. Красотата, еротиката и естетиката на изчистените форми на фигурите изразяват интимния ми вътрешен свят“, казва Михаела Зоева. Допълва, че се вдъхновява от старите майстори и се опитва да се доближа до лекотата на техния творчески замах.

„Обичам да се връщам в минали епохи, да наблюдавам детайлите в облеклото и естетиката на хората от миналото“, казва още тя.