Междусъседски и семейни войни вдигнаха полицейски екипи на крак

189 автомобила и 234 лица са проверени в хода на специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност в села от община Сливен. Полицейски служители от участъци „Запад“ и „Петолъчка“ са извършили обходи, наблюдение и контрол, съобразно състоянието на оперативната обстановка на територията на РУ-Сливен. Констатирани са 59 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен. Полицейските екипи са се отзовали на 5 сигнала от тел.112 за междусъседски и семейни скандали в селата Селиминово, Желю войвода и вилната зона в Сливен. Издадени са 4 протокола за предупреждение, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Притежаване на наркотици са установили полицейски служители от участък „Петолъчка“. При проверка, извършена около 20,00 часа, на 30 септември в местността „Рамануша“ 25-годишен мъж е предал доброволно ръчно свита цигара, която при  полевия тест е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно полицейски служители са установили водач с алкохол 2,39 промила при проверка на нерегистрирано превозно средство. На 30 септември в село Калояново е спрян мотопед „Atala-Idea“, управляван от 63-годишния Д.В. от село Блатец. При проверката се установява, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като е показал положителен резултат 2,39 промила. По случая е образувано бързо производство.