Мерки за безопасността на движението се предприемат в Сливен

Мерките за безопасност на движението, като превенция срещу възникването на пътнотранспортни произшествия и засиленият контрол бяха сред темите на днешното извънредното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. То се състоя по инициатива на зам.-кмета и председател на комисията Румен Иванов и бе по повод на зачестилите пътни инциденти по бул. „Бургаско шосе. В него участваха секретарят на община Сливен Валя Радева, директори и представители на различни институции в града и експерти от Общината.

Сред акцентите на заседанието беше представеният от ръководителя на обединената структура към Техническия университет – София в Сливен проф. Станимир Карапетков проект за реконструкция на кръстовището между бул. „Бургаско шосе“ и бул. „Илинденско въстание“. В тази връзка Румен Иванов заяви, че по този начин ще се осигури по-голяма безопасност на всички участници в движението и ще намали броя на пътните инциденти, които са приоритет в работата на комисията. По негова инициатива ще бъде извършено обследване на участъка и обсъждане на най-добрите варианти като алтернатива за ограничаване броя на произшествията. Предстои предложението да бъде актуализирано и внесено на следващо заседание на комисията.

Сред обсъдените акценти беше още необходимостта от въвеждане на промяна в организацията на движение и ограничаване на скоростта по бул. „Бургаско шосе“. Беше взето решение да бъде изградена повдигната пешеходна пътека след светофара на булеварда, в близост до намиращия се автомобилен сервиз, в посока към центъра. Ще бъде изготвен и проект за нова организация и полагане на пътната маркировка, както и възстановяване на оградните пана по цялото протежение на булеварда.