Мъжът, стрелял с въздушна пушка по дете в Сливен, е пуснат срещу парична гаранция

Мъжът, обвинен в стрелба с въздушна пушка срещу дете в Сливен, е пуснат срещу парична гаранция от 2000 лева. Това потвърди пред репортер на БТА председателят на Окръжният съд в Сливен Мартин Данчев. Днес Окръжният съд е потвърдил решение на Районния съд от миналата седмица за отказ от налагане на мярка „задържане под стража“.

Мотивите на съда са, че няма опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление. За престъплението, в което е обвинен, се предвижда до три години затвор и не влиза в графата „тежко“.

Паричната гаранция трябва да бъде внесена до 12 март, а ако не бъде внесена, ще бъде задържан, уточни съдия Данчев. Мъжът е на свобода от 1 март.

Както БТА съобщи,  тринайсетгодишно момче бе простреляно на 20 февруари следобед на спортна площадка в сливенския квартал „Стоян Заимов“. Момчето бе простреляно със сачма, докато играело на площадката, където е имало и други деца.  Извършителят, бивш военнослужещ на 49 години, бе задържан на 28 февруари.  Мъжът е стрелял от съседен блок, където живее. Той е обвинен за причинена лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди и с опасни средства.