Мъжът от Нова Загора, нападнал жена си, се обеси в затвора

На 22 юни 58-годишен пенсиониран военен от Нова Загора нападна съпругата си и й нанесе 4 тежки прободни рани с нож в гърба и корема, след което направи опит да се самоубие. Вчера той е намерен мъртъв в болничната стая, съобщиха от сливенската окръжна прокуратура, цитирани от „Монитор“.

Иван Колев е открит обесен от охраната на болницата при софийския централен затвор около обяд на 2 юли. Мъжът претърпя няколко животоспасяващи операции в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. След като беше стабилизиран бе поставен под охрана заради наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 24 юни.

На 30 юни пациентът е бил приведен под конвой в София, където е настанен в болницата при затвора, уточни зам. изпълнителният директор на сливенската МБАЛ д-р Хрисант  Хрисантов. Той казва, че съпругата подължава да е хоспитализирана при тях. Състоянието на 54–годишната Мая Колева след направените й операции продължава да бъде тежко.

„Съобщиха ни за самоубийството на Колев в четвъртък, но нямам подробности, не зная дали е оставил някакво предсмъртно писмо. На този етап образуваното досъдебно производство по  чл.115, вл. чл. 18, ал.1 от НК не е прекратено, наблюдаващият колега е разпоредил извършването на няколко съдебно-медицински и психиатрични експертизи.“, коментира Пламен Стефанов, административен ръководител на окръжната прокуратура в Сливен.

Децата на Иван и Мая, които живеят в САЩ запазиха мълчание в социалната мрежа. Там на 22 юни те отправиха апел за даряването на 10 банки кръв за спасяването на родителите си.

Опитът да убие съпругата си Колев направи на работното й място, пред сградата на улица „Петко Енев“, където се помещават новозагорската общинска служба „Земеделие“ и районната прокуратура. Според първоначално събраните данни агресията е била породена от ревност. От няколко дни жената се изнесла от семейното жилище и това вбесило съпруга.