Мъж от Котел качи на автостоп баща с дете от Карнобат, откраднаха му 10 000 евро

Полицейските служители започват работа по случая вчера около 11,00 часа след подадено заявление за кражба на сумата от 10 000 евро. В Районното управление в град Котел се е явил  52 – годишен мъж от същия град, който е обяснил, че сутринта, на пътя от Ябланово за град Котел, е качил в личния си автомобила  мъж и дете, които пътували на автостоп.

Той ги е откарал до град Котел и ги оставил на главния път в края на глада. Малко след това открил, че от автомобила липсва сумата от 10 000 евро и подава сигнал. По разпореждане на гл.инспектор Пламен Димитров началник на РУ-Котел са предприети незабавни издирвателни действия по горещи следи. Организирани са заградителни  мероприятия в общината  и съседни районни управления. В резултат на бързите  и навремени действия служители на участък „Градец” установяват издирваните лица при проверка на микробус на разклона за село Медвен.

Мъжът и детето са откарани в РУ-Котел и задържани за 24 часа. В тях е намерена откраднатата сума в пълен размер. Тя е иззета и приобщена към образуваното досъдебно производство. Извършителят е на 45 години от град Карнобат, криминално проявен. Детето е негов син на 11 години. Работата по случая продължава.