Майка от Стара Загора: Тялото на мъртвия ми син бе обезобразено след полицейско насилие

Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за евентуално полицейско насилие, което е причинило смъртта на задържан мъж в областния град. Това съобщава „Сега“.

„За смъртта му са съобщили на съпруга ми около 22:00 часа. Излъгали са го, че е умрял в линейката, която са извикали, но и докторът, и шофьорът на самата линейка казват, че от Първо РПУ са го изкарали мъртъв.

На 16 юли погребахме сина ни. Цялото семейство, неговите приятели и близки, които бяхме на погребението, видяхме, че беше обезобразен от бой“, се казва в писмото, чийто автор се представя за майката на починалия мъж.

Били изпратени въпроси до ОДМВР-Стара Загора, както и до пресцентъра на вътрешното министерство, дали действително е имало такова задържане, в кое РПУ е откаран арестуваният и каква е причината за неговата смърт. От силовто ведомство обаче отговориха единствено, че по случая се води разследване.

Говорителят на Районната прокуратура в Стара Загора прокурор Таня Димитрова заяви, че по случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на наркотици, които са открити при претърсване на автомобил. Причината за смъртта на задържания обаче се разследва от окръжният следствен отдел.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора потвърдиха, че такова дело има. Нейният говорител Георги Видев каза единствено, че то се води по чл. 123 от Наказателния кодекс, който е за причиняване на смърт по непредпазливост.

Източник: Novini.bg