Мартин Славов: Подхвърлят на кметовете на Кермен и на селата помощ на парче, те нямат партньор в общината в Сливен   

Мартин Славов - водач на листата на БСДП и Борислав Павлов - кандидат за общински съветник от БСДП

Селата и средищните центрове като град Кермен не са представени добре в местното самоуправление и пред кметовете на община Сливен до сега, независимо, че някои са излъчени от големите партии ГЕРБ и БСП. Те нямат достъп до вземане на решения, нито пък сами могат да определят кой от нуждите им да бъдат покрити. Не бъдете толкова критични към тях“ – това каза на среща с жителите на гр. Кермен и с. Младово, Мартин Славов, водач на листата на Българската социалдемократическа партия в Сливен.

На въпрос на присъстващите защо БСДП подкрепя и кметове на ГЕРБ и БСП в различни места, както е в Кермен – Живко Жечев от ГЕРБ и Младово – Димка Славова от БСП, той отговори: „Важно е дали кметът работи, а не партията. По селата е така – той първо трябва да е човек и да разбира болката на хората, после да е много активен и да иска от голямата община. Това второто обаче няма как да стане, ако в Сливен няма кмет-партньор. Видяхте и едните,  и другите, големите партии нямат политика за селата, а само хвърлят „помощи“ на парче. Време е да изберем кмет, който наистина го е грижа за Сливен и селата. Гласувайте за Пламена Петрова – тя е човекът.“, каза още Славов.

В Кермен той представи Пламена Петрова и подкрепи Станимира Славова, част от листата на БСДП, която е родом от Кермен и вече 27 години живее в града.

„Кермен трябва да има представител в общинския съвет в Сливен, защото само това може да е гаранция, че нашите искания ще бъдат чути“, смята Станимира Славова.

Според нея има няколко решения, които община Сливен, дължи на хората от Кермен и селата наоколо – Младово, Биково, Скобелево, Бозаджии, Николаево. На първо място – откриване на полицейски участък в града и на второ – активна работа и осигуряване на средства, за да бъде направена връзка между магистралата и Кермен, който се превърна в един затворен град, въпреки, че големият трафик минава на километри от него. „Очакваме и в експлоатация да бъде пуснат и Старческия дом тук. Това е важно не само за Кермен, но и за община Сливен – там общинския старчески дом е препълнен.“ – каза още тя.

В срещата участваха още и кандидатите и досегашни общински съветници Борислав Павлов и Иван Петров.