Марешки: Радев няма гласове, за да ги налее на БСП

Спадът на доверието в БСП и все по-отдалечаващата се мечта да спечелят предстоящите избори е логична развръзка след раздорите сред социалистите. „Нелепо е и очакването на червените, че видите ли Румен Радев ще им даде гласове. Юмручната му площадна изява през миналото лято отблъсна много българи”, каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той призна, че при срещите му с хората в страната, идват и възрастни социалисти, които му споделят, че ще гласуват за Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, заради силните социални мерки, които чакат отдавна, но техните- БСП, не им осигуряват. Най-вече те искат безплатни лекарства за ученици и пенсионери над 65г. Това е огромен проблем за милиони хора у нас –големите разходи за лечение. „Нали БСП години наред ни убеждават, че техният основен електорат са възрастните хора. Защо нищо не направиха за тях, докато управляваха няколко пъти през  последните 30 години? Защо доведоха държавата до такъв колапс, че пенсиите бяха рухнали до 3 долара, а спестяванията на милиони хора се стопиха за една нощ? И сега да искаш тези отрудени българи да те подкрепят отново, е нахалство и дебелоочие”, заяви Веселин Марешки. Той призова честните социалисти повече да не се оставят да ги лъже върхушката на „Позитано”, да мислят първо за себе си и да гласуват с 24, за да изпратят в парламента почтени хора, които наистина ще се погрижат за тях. Той припомни нещо важно- нито веднъж нито Радев, нито Нинова, нито който и да било от БСП, е споменал публично проблема с картелите в горивата – една от основните причини за бедността в България. „Това говори само колко са зависими и колко са лицемерни. Уж лява, социална партия, а защитава тези, които 30 години ограбват хората”, каза още Марешки.

Ще припомним, че само преди дни ВАС излезе с голяма новина  -съдът постанови, че цените в неговите бензиностанции са реални, а не дъмпинг, както четири години твърдяха седем компании от бранша.