Марешки определи блокадите на протестиращите като извращения

Снимка: БГНЕС

Да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и „Отровното трио“, тъй като те настройват хората едни срещу други. Това поиска на пресконференция във Варна лидерът на „Воля“ и заместник председател на парламента, Веселин Марешки, цитиран от „24 часа“.

Той определи блокадите на протестиращите като „извращения“ и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

По повод предложението за промени в Конституцията Марешки подчерта, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но промените не трябва да засягат броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за изцяло мажоритарни избори и да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

„В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват „нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители“, каза Марешки.