Манолова категорична: При първи знак на подмяна отново сме по улиците

При първия знак, че се готви подмяна, ние идваме обратно на площадите и на улиците на България. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се.бг! Ние идваме“ в декларация от името на парламентарната група по повод старта на 46-ото Народно събрание.

Взехме решение да сменим в името си „Мутри вън“ с „Ние идваме“. Защото само призива не  е достатъчен, да изгоним мутрите от държавата, посочи Манолова. Според нея мутрите са окопани на всички етажи във всички власти.

„Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите на протеста, да се обединим и да извършим позитивна трансформация, ускоряване и модернизация на България след десетилетие на застой. Те очакват и да подкрепим и сформираме и застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити“, посочи Манолова и продължи:
„Ние не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта. Нека да е ясно – отговорността и правото са на първата политическа сила – „Има такъв народ“. Честито на „Има такъв народ“. Поздравления!“, заяви още Мая Манолова. Според нея победата на партията на Слави Трифонов слага край на 12 годишното управление на ГЕРБ, което по думите й е период на застой за държавата.

Бившият омбудсман подчерта, че „Изправи се.бг. Ние идваме!“ са готови на разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за подкрепа на правителство, което да е подчинено на дневния ред на българските граждани“.

„Готови сме да участваме в провеждането на истинска съдебна реформа и на модернизация на страната“, посочи тя, цитирана от Днес.бг.

Мая Манолова заяви, че от формацията отново ще предложат Комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ и подчерта, че иска да види кой ще е против осветяването на мръсните тайни на властта.

Манолова посочи още, че още днес ще бъде внесено искане за изслушване на вътрешния и правосъдния министър по повод мотивите за отстраняването на главния прокурор.

Тя посочи, че се внася и законопроект за преизчисляване на пенсията, защото „нашите майки и бащи“ живеят в бедност и мизерия.