Манолова: Борисов ще сътвори Конституция на мафията

Лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова не смята, че премиерът Бойко Борисов трябва да предлага свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията. Причината е нарушената му легитимност.

Нова Конституция за нея трябва да се избере от нов легитимно избран кабинет, а това правителство трябва да подаде оставка.

„В България при Борисов от 10 години мафията си има държава и хазна, а сега вече явно иска да си има и конституция“, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ”

Във видео във Фейсбук Манолова пита кой е написал речта на Борисов: Маджо, Пеевски или някои от приятелския кръг. Тя се съмнява, че това е неговия начин на изказ.

Пита също и как ще бъдат събрани необходимите 160 гласа за премане на проекта.120 депутати трябва да внесат проект за конституция, между два и пет месеца трябват, за да бъде гласуван този проект, после да се приеме със 160 гласа и след това – още три месеца, за да се насрочи Велико Народно събрание.

„Защо лъже българските граждани, че проектът може да бъде приет в това Народно събрание. Необходими са гласовете на 160 депутати за приемане на проект за нова конституция. От къде ще ги съберете? С кого се разбрахте? С ДПС? С патриотите?“, пита Манолова.

За нея днешното изявление на премиера е опит да си спечели политическо време и да хвърли прах в очите на хората.