Магия в средновековната крепост Туида

Създателите на най-мащабния фестивал за илюзионно изкуство Магична среща „Златна Котка“ –  Quick Hands Project представят новия си проект „Царете на Магията“ в град Сливен този петък, 21.05.2021 г.

В рамките на целия ден магьосници и илюзионисти ще забавляват жителите и гостите на града с най-различни жанрове на изкуството. През деня в центъра на града млади магьосници ще демонстрират своите умения в най-популярния в последните години жанр „магия от близо“ (close-up magic).

За най-любознателните организаторите са предвидили Работилница за фокусници, която ще се проведе между 16:00 и 17:00 часа пред Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.Празникът на магията ще завърши със спектакъла „Царете на Магията“.

Поради прогнози за застудяване и валежи от дъжд в деня на отворения спектакъл, събитието ще се проведе в Спортна зала „Васил Левски“, с начален час – 20:30.

Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура, а негови партньори са Фондация „За нашите деца“, Съюз на илюзионистите в България – СИБ, Дарик радио и с любезното съдействие на Община Сливен и Крепост Туида.