Любопитно видео показва как две пчели успяват да развият капачка на бутилка

Снимка: Стопкадър

В Бразилия жена засне пчели, които успяха да развият капачката на бутилка с газирана напитка, за да стигнат до сладката течност.

Видеото с необичайното поведение на насекомите си спечели над половин милион гледания в YouTube за няколко дни, предаде bg-voice.com

Жената в Сао Паоло отпива от своята газирана напитка по обяд. След това тя затваря бутилката и я оставя до себе си. Тя обаче привлича вниманието на две пчели. Те кацат на капачката от различни страни, и успяват да я развият и да я свалят от гърлото на бутилката. „Един посетител ме почерпи с газирана напитка, но пчелите я откраднаха“, каза жената.

Видеото привлече вниманието на потребителите на социалните медии, много от които се заинтересуваха наистина ли са достатъчно умни пчелите, за да разберат как да отворят бутилката?

Може би капачката не е била завинтена твърде плътно и пчелите случайно са успeли да го отвъртят. Невъзможно е да се каже колко съзнателно са действали насекомите, но последните проучвания показват, че пчелите са много интелигентни за такива мънички същества и са способни например да овладеят основни понятия от математика.

И така, през 2019 г. учени от университета в Мелбърн установиха, че пчелите могат да броят.