Любомир Захариев поема инфраструктурата и строителството в Община Сливен

Избраният за общински съветник Любомир Захариев ще бъде новият заместник-кмет, отговарящ за инфраструктурата и строителството в Сливен. Това стана ясно на първия брифинг в новия мандат на кмета Стефан Радев, на който той представи екипа си през следващите 4 години.

„Това е много важен ресор, по който през предходния мандат работихме заедно с господин Кондузов, по-късно се включи и господин Румен Иванов. Благодаря и на двамата за работата, която свършихме – направихме доста сериозни инфраструктурни обекти, сега е време да надграждаме и да продължим с проектите, които имаме и в момента, и тези, които подготвяме за следващия програмен период. Именно тук ще разчитаме много на експертизата и на управленския опит на господин Захариев“, заяви Стефан Радев.

Инж. Любомир Захариев и завършил специалност „Промишлено и гражданско строителство“ в ВИАС през 1989 година. Работил е в СМК и БКС. От 1993-а се занимава с проектиране в частния сектор.

Други промени в структурата на общинското ръководство няма. Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков остават заместник-кметове, а Валя Радева – секретар на общината. Разместване ще има в ресорите и функциите им, но на по-късен етап.

Стефан Радев обясни, че ще има оптимизация на администрацията.

„Ще има разместване на функции в отделни структурни звена. Иска ми се да засилим определени звена. Едно от тях е общинската инфраструктура, където имаме много задачи за решаване. Там по-скоро ни липсват достатъчно експерти и специалисти, които да поемат повече работа“, обясни кметът.

Той допълни още, че се предвижда разширяване на електронната услуга в общината и подобряване на качеството й.

Общинското ръководство ще продължи да се среща с граждани на Сливен в приемните дни.