Луксозният „ROYAL GARDENIA – спа и уелнес център“ отваря врати в края на септември в Сливен

ВСЕКИ ДЕТАЙЛ Е ВНИМАТЕЛНО ОБМИСЛЕН

Гордея се с този уникален комплекс, чието създаване подготвяме от 7 години, споделя собственикът и управител на „Национал палас“ Радостин Бозуков. След внимателно обмисляне на всеки детайл – от вида и размерите на конкретните съоръжения, през системите за отопление и различните видове сауни до строителните технологии, облицовките и използваните материали – в момента на откриването смятаме, че успяхме да проектираме и да реализираме спа център на най-високо професионално ниво с екип от професионалисти с участието на архитектите Димитрина Генчева и Павлин Павлов.

Целта на новото луксозно разширение на „Национал палас“ е максимално възстановяващо преживяване не само за туристи и гости на Сливен, но и за ценители и хора, които търсят едно елегантно преживяване – качествена уикенд отмора, вълнуващо допълнение към професионални форуми в конферентните зали на хотела, едноседмичен релакс с грижа за здравето в атмосфера на комфорт и спокойствие в рамката на местния колорит на възрожденската архитектура на Сливен.

Луксозният „ROYAL GARDENIA – спа и уелнес център“ се намира в хотелски комплекс „Национал палас“, разположен в тихия архитектурен възрожденски резерват „Добри Желязков – Фабрикаджията“. На терен 7 хил. кв.м в сърцето на град Сливен е поместен целият комплекс, който включва: четиризвездният „Национал палас“ – основен корпус, къщата и първата фабрика на Добри Желязков–Фабрикаджията (национален паметник на културата), адаптирана в ресторант-механа „При Фабрикаджията“, къщите за гости – Чакърова къща (паметник на културата от регионално значение) и Бозукова къща – къща за гости. Всичките са обединени от разкошна лятна градина.

Новопостроеният „Национал палас спа и уелнес“ към ансамбъл от малки семейни хотели затваря северната граница на резервата. В неговите 3200 кв.м РЗП попадат Royal Gardenia спа и уелнес център на площ 1600 кв.м и хотелска част на площ 1600 кв.м, един президентски апартамент, три апартамента и 25 двойни стаи, всичките решени в категория пет звезди.

Спа и уелнес център са изградени на две нива и обединени от внушителен атриум.
Петнадесетметровата водна стена пред релакс зоната чудесно подчертава спа рецепция, създава прелестна картина, която успокоява, завладява и вдъхновява.

УЕЛНЕС ЗОНА

Разположената на първо ниво уелнес зона включва студио за филипински масаж, студио за професионални хидротерапии, студио кабинет за различни козметични процедури, две студиа за класически масаж. Обособена е и ВИП зона, която включва турска баня (хамам), двойно масажно студио и луксозен санитарен възел, изключително подходяща за спа ритуали за двама.

АКВАЗОНА С ДВА БАСЕЙНА И ДЖАКУЗИ

Безспорно най-голямото бижу на спа центъра е уникалният римски басейн с размери 10/10 м с температура на водата 40С и 43С температура на въздуха. Интериорно е решен с авторски пана, изпълнени от три вида травертин – матиран, гланциран и антик. Колоните са с аржентински гранит и италиански мрамор.

Отоплителната система както тук, така и в целия спа център е изградена на принципа
„темпериран бетон“ – вграждане на тръби в пода, стените и тавана, което осигурява максимален термален комфорт, баланс сухота – влажност на въздуха и на общото усещане, липса на контрастни повърхности и конденз. Специална пречиствателна станция осигурява пречистване на водата със сребърни йони.

Детският басейн с размери 4,5/3 м в съседство е комбиниран със зона с топли легла за релакс на родителите. Джакузито с елементи от италиански черен мрамор е изпълнено по най-високите професионални изисквания, с 10 джета и три bubble зони под седалките. На полунивото между аква- и термалните зони е разположена зоната за релакс с топли легла и бар.

ТЕРМАЛНА ЗОНА С ЧЕТИРИ САУНИ, ДВЕ ПАРНИ БАНИ И КОНТРАСТЕН БАСЕЙН

Четирите вида сауни са с различни температури: солна сауна – 45 градуса, билкова – 55, финландска – 70, руска – 95. Всички те са специална ръчна изработка по заявка с различни луксозни облицовки от специални дървесни видове – африкански аспен,
финландска ела, 1/2 кедър и абачи (бананово дърво), с елементи от хималайска сол. Печките са на лидера в сектора HARVIA. Парните бани са две – с аромат на мента и
евкалипт.

АТМОСФЕРА И МАТЕРИАЛИ

За уелнес и спа съоръженията са изключително важни атмосферата и общото телесно усещане за комфорт, затова целият комплекс е изпълнен по системата „темпериран бетон“. В пода, стените и тавана са положени 14 хиляди метра тръби по система на Rehau, като по този начин целият спа център е „опакован“ и максимално добре затоплен. Резултатът е усещане за топлина и комфорт в комбинация със свеж въздух
при липса на влага и контрастни повърхности въпреки водния характер на процедурите, общата влажност и високите температури. През зимата водата в тръбите се загрява до 39.5 градуса. На същия принцип темпериран бетон е положен в плочите в цялото ново хотелско и спа крило – общо 23 850 м тръби.

Облицовките и настилките в целия спа център са 100% естествен камък – аржентински гранит и италиански мрамор, оникс и турски травертин с различни дебелини и обработка – антик, натурален, полиран, глиц. Облицовъчните решения са изцяло дизайнерски и са решени с архитектурни пана с много лично отношение и внимание към детайла.

За гарантирано осигуряване на пресен и свеж въздух са изпълнени три аспирационни системи – една самостоятелна за римския басейн, отделна аспирация за целия спа център и трета система за стаите и коридорите на новото хотелско крило.

При осветлението е използвана интелигентната система за управление и създаване на ефекти и сценарии DMX, която позволява прецизна настройка на цвят и сила на
светлината и създаване на цветни картини и сценарии.