„Ловецът на бежанци“ Динко от Ямбол е пострадал тежко и е транспортиран в „Пирогов“

„Ловецът на бежанци“ е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания.

В момента оперират  Динко Вълев, който вчера пострада тежко при падане на кран върху него и беше спешно транспортиран с хеликоптер в „Пирогов“ с множество травми.

 Динко от Ямбол - "Ловеца на мигранти" пострада сериозно при тежък инцидент

„Благодаря на всички приятели, познати и непознати, които ми писаха, тяхната подкрепа ме държи“, каза пред  ямболският бизнесмен малко преди да влезе в операционната зала.

Екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев, ще извърши първата от серията тежки операции на Динко Вълев.

Вчера „Ловецът на бежанци“, който има бизнес със скрап, пострада много тежко при инцидент край Девня. Той е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания. Заради тежкото му състояние нито един от лекарите в МБАЛ „Света Анна“ във Варна не се ангажирал, че може да помогне на Динко Вълев. Препоръчано му е да потърси помощ в София.

Динко е платил на хеликоптер, за да го транспортира до УМБАЛСМ „Пирогов“, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист – проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към „Пирогов“.

Днес е операцията на счупените прешлени на Вълев. До голяма степен след нея ще стане ясно дали той ще може отново да се изправи на крака, разбира се след много дълго възстановяване, което го очаква в следващите месеци.

dnes.dir.bg