Литургия, тържествена сесия, игри, концерти и фойерверки в Сливен на 26 октомври – празника на града

По традиция, празникът на Сливен – Димитровден, ще започне с тържествена Света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“ от 8.30 ч. По същото време, в къща-музей „Добри Чинтулов”, ще се състои ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” в паметната лауреатска книга.

Тържественото заседание на Общински съвет ще започне от 9.30 часа в зала „Сливен“. Тържествената церемония по повод празника на града по традиция ще се състои на пл. „Хаджи Димитър“ от 11:00 часа.

Празничният ден ще продължи с куест игра „Аз избирам Европа“. Тя ще се проведе в Градската градина от 11:30 часа. В 12:00 часа, откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще посрещне детски и младежки фолклорни колективи от града.

В зала „Сливен“ от 14:00 часа ще бъде представена „Историята на Александър Велики и Дракона“ – спектакъл на Театър на сенките. Откриването на Национална изложба изобразително изкуство – Сливен‘2022 ще се състои в Галерия „Сирак Скитник“ от 18:00 часа. В рамките на събитиeто ще бъде връчена и наградата „Сирак Скитник“.

Били Хлапето и Дийп Зоун Проджект излизат на откритата сцена на централния градски площад в 19:00 часа. Там, 20:30 часа, с празнични фойерверки ще завърши и вечерта.