Лекарка от Сливен почина от коронавирус

„Има първи случай на починал лекар от МБАЛ-Сливен. При нея инфекцията се е развила много бързо и е била интубирана. Жената е била на 43 години и е работила в Инфекциозното отделение в града“, съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Става дума за д-р Илияна Иванова, инфекционист в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Тя е първи починал лекар от COVID-19 у нас.

В социалните мрежи вече има хиляди тъжни коментари и съболезнования по повод смъртта й. Нейните пациенти я определят като лекар с голямо сърце и с изключителна грижа. Съпругът й също е инфекционист в областната болница.

Публикуваме едни от най-искрените думи, написани във Facebook от Весела Колева.

„Не бях привърженик на аплодисментите късно вечер. Знам, че Тя (Без да казвам името й. Всички го знаят) лекуваше безрезервно, беше всеотдайна, не й беше нужно нищо друго освен здравето на пациентите. И до последен дъх тя беше лекар. Не вярвах в аплодисментите, но сега вярвам, че Тя заслужава най-силните аплодисменти, защото даде живота си, за да лекува и щеше да го направи хиляди пъти отново и отново. Аплодирайте я в 21 часа тази вечер. Аплодирайте силно ,за да се чуят аплодисментите ви до Небето. Поклон! Обичаме те!!!“

В областната болница COVID-19 е починал и 65-годишен мъж, който е бил с онкологично заболяване.

„Сливен нюз“ изразява съболезнования на близките на починалите.