Лечков убеден: Продължавам да бъда вицепрезидент на БФС

Снимка: LAP.bg

Йордан Лечков бе отстранен от поста вицепрезидент на БФС по време на вчерашния Изпълком на футболната ни централа.

Легендарният ни футболист също така вече не е отговориник за националните тимове.

Минути след Изпълкома, Лечков обяви тези решения за нелегитимни, като ще чака решението на съда относно жалбата, коятоподаде в съда преди седмици.

Тази сутрин той бе гост в Сутрешния блок на БНТ, като продължи да държи на своята теза, че всички тези решения са нелегитимни, а той все още е първи вицепрезидент на БФС.

„Продължавам да бъда първи вицепрезидент. От самото начало казах, че трябва да се концентрираме върху устава. Има си правила, които трябва да ги спазваме, колегите ми продължават да взимат неправомерни решения.

Само Конгерс може да решава – той избира президент, вицепрезиденти и Изпълком. Аз не съм подал оставка, защото така или иначе трябва да продължи да функционира Българският футболен съюз.

Аз нямам никакви апетити да се кандидатирам в бъдеще, нито искам да участвам. Който предлага Конгрес, нека да си казва и директно кандидата. За да има редовен Конгрес, трябва да бъде свикан правилно.

Вчера колегите взеха решение, което не подкрепям, защото смятам, че е нередовно взето. Оттук нататък съдът ще се произнесе.

Това, което в последните години държавата помага за футбола, е много малко перо от това, което ние осигуряваме. Ние се самоиздържаме – единствената спортна федерация, която се самоиздържа.

Аз от 20 години финансирам футбола в България и се занимавам с детско-юношеска школа. Голяма част от моите колеги само живеят на гърба на футбола, а аз харча своите лични средства за изграждането на футболисти“, сподели той.