Лечков – няма да приемем оставката на Михайлов, за състоянието на футбола са виновни клубовете

Първият вицепрезидент на БФС – Йордан Лечков, коментира подадената от Борислав Михайлов оставка вчера. Лече сподели, че не вижда как това нещо може да бъде прието на предстоящия изпълком на БФС, който ще се проведе в петък от 14,00 часа. Ето какво каза Лечков пред topnovini.bg:

„Няма да бъде приета от Изпълкома оставката, според мен. Има си ред – президентът е избран от Конгрес и само Конгрес може да го свали и да му приеме оставката. За недоброто състояние на българския футбол трябва да се питат треньорите на отборите. На тях сме им дали правото. Балъков трябва да каже за мача с Англия. Не знам кога пак ще бъдем четвърти в света“, посочи Лечков.

Той обясни, че вече е направена стратегия за развитието на националния ни отбор и тя е представена на спортния министър.

Екипи на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” влязоха в офисите на „Българския футболен съюз”. Сградата бе запечатана от служителите на реда, като бе извършен обиск и преглед на документите във футболната централа. Петима служители на БФС са задържани по време на операцията. Сред тях е и председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев. Иззети са документи и компютри.