Лечителят Веселин Орешков изненада публиката на филма за учителя „Ваклуш“ в Сливен

Режисьорът Николай Василев с Веселин Орешков в зала "Сливен"

Народният лечител Веселин Орешков снощи дойде изненадващо да види премиерата на филма „Ваклуш“ на режисьора Николай Василев в Сливен. Тя бе част от пътуващото издание на „София филм фест“, което гостува в града в рамките на Майските дни на културата.

Филмът, посветен на учителя Ваклуш Толев, който напълни зала „Сливен“ остави публиката дълбоко развълнувана от думите на един съвременен български пророк , завещал ни прозрения, които да издигнат духа ни над тежестта на битието. Публиката имаше възможността да получи и книгата на Ваклуш Толев „История на религиите“, в която той разгръща своето учение.

Веселин Орешков, дойде в зала „Сливен“ и бе част от публиката, която преди няколко месеца напълни крепостта „Туида“, за да чуе неговото учение. Чичо Веско, е сред най-обичаните съвременни български мъдреци, който учи хората как да живеят в хармония и да са едно с природата.

Малко по-късно самият режисьор на „Ваклуш“ Николай Василев обяви пред публиката в Сливен, че следващият филм, който подготвя е именно за Веселин Орешков. Така в работата му наред с Ваклуш Толев, Теодосий Теодосиев – Тео, ще видим още един български съвременник и мъдрец – Веселин Орешков.

 „Мъдрият забогатява, а не обеднява, като дава на другите – всички сме Едно” – казва Веселин Орешков.”

Веселин Орешков живее и работи в Троян. Живота си посвещава на работа с лечебни растения и биодинамичното земеделие. Автор на няколко книги за лечебните растения и природния начин на живот. Бил е многократно домакин на зелени детски училища и младежи от цялата страна, където запознава младите с тайнството на растителния свят.