Куклен театър Сливен на фестивал в Пловдив

Куклен театър Сливен ще вземе участие във фестивал за пръв път от началото на пандемията. Тази неделя сливенските кукленици ще играят своето представление „Кучето, което не знаеше да лае” в Държавен куклен театър – Пловдив. То е включено в програмата на организирания от пловдивския театър фестивал Месец на Джани Родари, посветен на честването на 100 години от рождението на обичания от малки и големи автор.

В рамките на фестивала публиката ще може да види спектакли както за деца, така и за възрастни, на различни куклени театри от цялата страна. Спектаклите са разнообразни като форма и визия и представят богатите възможности за интерпретация върху текстовете на Джани Родари. На сцената на Държавен куклен театър – Пловдив, освен Държавен куклен театър – Сливен, ще гостуват Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен,  Столичен куклен театър, Държавен куклен театър -Варна, а Живко Джуранов ще прочете по своя неповторим начин някои непоставяни приказки .

Освен участието на фестивала Месец на Джани Родари, тази седмица  Кукленият театър ще представи и други два спектакъла в Сливен. На 9 октомври /петък/ от 18:00 и на 11 октомври /неделя/ от 11:00 ще се играе „Славеят” по Х.Кр. Андерсен в нова интересна адаптация на драматурга Теодора Георгиева и под режисурата на Любомир Колаксъзов.

До края на месеца ще работи и откритата сцена в двора на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович”, където тази събота от 11:00 може да гледате „Трите прасенца” по класическата приказка с режисьор Теодора Попова – Лазарова.