„Кукерландия“ -2020 започна!

Двадесет и първото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ – 2020 започна в 10:30 часа с фолклорния празник „Аз съм кукерче“, в който участваха деца от детски градини и училища от община Ямбол и община Тунджа. Събитието бе организирано от Общински детски комплекс – Ямбол.

Малките кукери представиха кукерските обичаи на Ямболския край, които отдавна са му спечелили прозвището Кукерландия.

Малчуганите, пазители на народните традиции и вестители на доброто, бяха приветствани от заместник-кметовете на община Ямбол и община Тунджа Енчо Керязов и Станчо Ставрев. Всички участници във фолклорния празник получиха грамоти за принос в съхраняването и популяризирането на народните традиции.

В 16:00 часа в сградата на Общински детски комплекс – Ямбол се състоя награждаването на тринадесетте призьори от Националния конкурс – изложба по приложно изкуство „Кукерландия“, в който участваха деца и ученици от 6 до 13 години от двадесет институции от три области: Ямбол, Сливен и Бургас. Наградите връчи Енчо Керязов, заместник-кмет на Община Ямбол.

В сградата  на ОДК – Ямбол е експонирана изложба на най-добрите творби, които бяха оценени от жури в състав: председател – доц. д-р Златомира Герджикова и членове – Нина Цонева и Ангелина Стоева.