Криминалисти на РУ-Сливен и участък „Надежда“ са задържали извършители на кражби при специализирана операция

Криминалисти на РУ-Сливен и участък „Надежда“ са задържали извършители на кражби, грабежи и хулиганство при специализирана операция. На 14 ноември екипи на РУ-Сливен са провели операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността на територията на сливенския квартал „Надежда“.  Операцията е осъществена под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Полицейските служители започват работа след постъпили на 13 ноември заявления за кражби в квартала. В резултат на бързите действия още същия ден са задържани трима криминално проявени мъже на 19, 47 и 50 години от град Сливен. В хода на разследването полицейските служители установяват, че 19-годишният младеж на 13 ноември е издърпал със сила златна обеца от ухото на 12-годишно момиче. Той е отговорен и за кражба на тонколони от молитвен храм в квартал „Надежда“, както и за друг грабеж на територията на квартала, който не е заявен в РУ-Сливен. Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

В хода на операцията е получен сигнал за хулиганство от служители  в игрална зала на ул. „Трайчо Китанчев“. Задържан е мъж на 47 години, който е отправял обидни думи и закани към персонала и посетители в залата. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията е получен сигнал за джебчийска кражба на ул. „Антон Пану“ в град Сливен. От връхната дреха на 69-годишен мъж са откраднати лични документи и сумата от 300 лева. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия, при които е задържан 50-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. Той е направил пълни самопризнания и е предал откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.