Новозагорци не искат да търпят вонята, която ги трови

Снимка от личния профил на Кремена Петрова
Председателят на Инициативния комитет „Нова Загора иска да диша“ Кремена Петрова, която от години се бори срещу лошата миризма в града, публикува пост в личния си Фейсбук профил. Поводът за него е разговорът й с Климент Граченлиев, управител на инсталацията за биогаз.
Също така отправя апел към новозагорци да заявят, че не искат да търпят вонята, която ги трови.
А ето и какво се казва в поста: 
„В Нова Загора мирише от сутринта.
Вони и е непоносимо. Не се търпи подобна воня, но единствената реакция е разпалени коментари в социалните мрежи и изразяване на недоволство в къщи. Казвам го с болка, защото не спирам от няколко години да изисквам нетърпимата воня да спре, а виновникът за нея да си получи заслуженото. Правя го с всички законови средства. И няма да се спра. В ранния следобед не издържах и се обадих на г-н Климент Граченлиев, управител на инсталацията за биогаз, която разпръсква вонята, но иначе собствениците й уверяват, че не мирише, а когато принудени все пак да признаят, че нещо не е наред, бързат да ни замажат очите с поредното нововъведение, което ще премахне като с вълшебна пръчица зловонната миризма и ще я замени с парфюм, френски сигурно. Та да ви разкажа за този разговор. Г-н Граченлиев беше така любезен да ми каже, че „не обръща внимание на моите сентенции“, защото не съм представлявала никого и само на мен ми миришело и освен мен никой друг не се оплаквал. Заяви, че нищо не е констатирал и всичко е наред.
Когато му казах, че мирише отвратително и не се трае и че на тази жега не може прозорците да са постоянно затворени, той попита какво очаквам да чуя от него.
Ето какво очаквам да чуя не само аз, а хилядите новозагорци, на които им писна да бъдат заблуждавани и лъгани:
Най-накрая проблемът с инсталацията за биогаз да бъде решен, при това кардинално и наистина, защото на лъжите никой не вярва.
Най-накрая собственикът й да се извини на хората, които дишат мръсен и вонящ въздух
Най-накрая местната администрация да си признае, че когато режеш лентата, е почти невъзможно да потърсиш сметка по-късно за нарушенията.
Най-накрая да спре вонята!
И собствениците, и управляващите дължат това на новозагорци, които от своя страна най-накрая е добре да заявят ясно и на висок глас, че не искат да търпят повече вонята, която ги трови. Никой друг, освен нас, не би могъл да реши проблема, а това става не с мрънкане под носа, на масата и в социалните мрежи, а с действия и изразена позиция. С натиск върху всички, от които зависи решението.
Градус – Естествено вкусно пиле, Нова Загора иска да диша!
Бойко Борисов, Вие открихте тържествено тази фабрика за смрад, сега искаме решение на проблема!“
Снимка от личния профил на Кремена Петрова