Краят идва: Кукловодите изоставят Гешев, прецакал ги от престараване

Гешев е загубил доверието на хората, които го направиха главен прокурор. Това фактически занулява шансовете му да запази високия пост. Това е причината да търси среща с премиера Кирил Петков и да се опита да сключи сделка с новата власт. Това са съобщили източници на Фрог нюз в МС и прокуратурата. Гешев се надявал, че новите управляващи са като предишните и могат да се сключват задкулисни договорки.

И ударил на камък, след като Петков чистосърдечно му казал на срещата в миналия петък, че е най-добре сам да подаде оставка и да спаси поне част от достойнството си. Хвърляш кърпата и освобождаваш поста. Всеки трябва да е готов да посрещне последствията от свършеното, несвършеното и грешките, – коментирал министър-председателят, търдят източниците на медията. Дали това са точните думи не е толкова важно, важното е, че Гешев бил като попарен, защото смятал, че притежава „карти“, които да изтъргува.

Нещо друго обаче притеснява още повече Гешев – това че е изоставен от задкулисните играчи, които направиха така, че да стане главен прокурор. Те отдавна недоволствали, че е направил грандиозен гаф с нахлуването в Президентството на 9 юли 2020 г, което нахлуване отприщи народното недоволство срещу режима на Борисов, ГЕРБ и прокуратурата. Гражданските протести фактически произнесоха присъдата срещу модела на управление. Това ударило по изградената система на обществени поръчки, овладяване на институциите, усвояване на десетки милиарди под политически, прокурорски и медиен „чадър“. С неадекватното си поведение и желание да угоди на кукловодите, прокуратурата толкова се престарала, че се получи обратен ефект – бумерангът цапардоса статуквото. Очакванията, че грешката може да бъде поправена по някакъв начин, не се оправдали. С всеки изминат ден Борисов и ГЕРБ все повече се отдалечават от мечтите отново да властват. Няма връщане назад за КПКОНПИ, спец прокуртурата и съда. Гешев и Сотир Цацаров все повече се превръщат във субекти от миналото.

Всесилните господари на задкулисието трябва да спасяват себе си и в момента не им е до Гешев и Цацаров. Те знаят, че двамата магистрати не мога да извадят комромати за тях, защото това ще докаже, че години наред са обслужвали нечии интереси, а не на обществото. Ще лъснат и като съучастници в тежки прегрешения…

Последен опит за спазаряване е искането от прокуратурата и КПКОНПИ премиерът Кирил Петков и правосъдният министър Надежда Йорданова да им предадат списък с имена, за които смятали, че са част от голямата корупция. Целта, разбира се тези лица да бъдат „изпрани“ и Гешев и Цацаров да си върнат закрилата на задкулисието, но номерът е елементарен и няма да мине. Имитацията на активност е толкова очевидна, че дори медийните ибрици на прокуратурата и предишната власт не успяват да придадат тежест на смешните сценки…

Хвърляне на кърпата и оттегляне някъде в глуха провинция или чужбина е единственото спасение. Ако не е късно и за него…

Източник: frognews.bg