Кой е сърцатият българин, който уважи всяка сливналийка с цвете за празника

Изненадващо, харизматичен мъж, пременен с българска носия поднесе цвете на всяка дама, която премина по главната улица на град Сливен на 8-ми март.

Оказа се, че галантиният господин съвсем не е непознат жителите на Сливен, а е известният хореограф и продуцент на емблематичния фолклорен ансамбъл „Българе“. Той е широко популярен с многобройните си постижения в областта културата и изкуството. Радетел е на българщината, с огромен принос за съхранението и развитието на нашата история, фолклор и традиции. Обичан е от жителите на целия Сливенски регион, заради единствения по рода си Фестивал на фолклорната носия в Жеравна, който вече тринадесета година, по традиция, събира десетки хиляди души от всички краища на България и много чужденци.  Освен  създател и организатор на прословутия фестивал в Жеравна, Христо Димитров е почетен гражданин и на Котел. Известно за него е, че на всяка една патриотична инициатива, която повежда, той отдава душата си и я довежда до край, въпреки трудностите, които среща.

На връх 8-ми март, Христо Димитров символично обяви в Сливен старта на своята нова и не лека кауза, да се бори за благото на съгражданите си, но вече на политическо ниво.

Той повежда гражданската листа на ВМРО в Сливенско, като председател на Сдружение „Гражданска позиция“ и ще се бори на изборите за народен представител в следващото Народно събрание.

На празника на жената и майката,  Христо Димитров се обърна към всички българки жени с послание смело да раждат, отглеждат и възпитават повече деца, защото разчитаме на тях за наследниците, които ще направят България такава, каквато всички искаме.

„По време на избори едни купуват гласове, други вадят кирливи ризи, а ние подаряваме цветя.“, шеговито каза още той в обръщението си към тях.

Христо Димитров е създател на ансамбъл „Българе“, Фестивал на фолклорната носия в Жеравна, телевизия „Българе“. Носител е на орден „Св. Св. Кирил и Методий”– I Степен, Почетен знак на президента на Република България, Почетен знак на Министерство на културата „Златен век“. Почетен гражданин на град Котел, почетен гражданин на град Шумен и „Апостол на българщината – 2017“.

Всичко това подсказва и за обещаваща политическа кариера на Христо Димитров. Едва ли има по-подходящ кандидат за първото място в листата на ВМРО за Сливенски избирателен район.