Котленци споделиха заедно магията на Коледа

Празникът „Коледа с приятели“ събра тази вечер на пл. „Възраждане“ деца от община Котел и техните родители. Много смях и стотици греещи очички запалиха вълшебния плам на Коледата на тържество, подготвено от Община Котел. По традиция то се провежда под патронажа на кмета на Община Котел Коста Каранашев в навечерието на Рождественските празници. С тържеството се цели магията на коледния дух, на малките жестове на обич, топлина и внимание да бъдат споделени, защото Коледата е послание за доброто и щастието в специалните моменти, които споделяме заедно като едно голямо семейство!

По време на празника, нетърпеливите палавници очакваха своите подаръци, но преди това изгледаха в захлас представлението „Зимен празник“ и се включиха в разнообразните и весели игри, за които се бяха погрижили актьорите от Държавен куклен театър – Сливен. Те забавляваха малчуганите от сцената, а сред детското множество на площада пък бяха кукерската група към Народно читалище „Пробуда“ с. Пъдарево и куклите Маршал от „Пес патрул“, Соник Пепа Пиг, Елза от „Замръзналото кралство“ и елена Рудолф, които позираха с удоволствие до котленчетата за снимки за спомен.

Кметът на Община Котел Коста Каранашев поздрави децата, като им пожела много здраве, щастие и обич в семейството.

„Измина една тежка в икономически и политически план година, но ние в Община Котел следвайки инерцията от предходните години, успяхме до голяма степен да осъществим плановете си за подобряването на живота на гражданите. Мога да ви уверя, че тази вечер, вие се намирате на един от най-красиво, коледно украсени площади в България. Надявам се, че ще прекарате един чудесен празник и затова ви приканвам да опитате греяното ни вино, сладките, които нашата детска градина „Дъга“ са подготвили специално за вас и разбира се топлия чай и вкусното телешко варено. Пожелавам на всички ви да бъдете живи и здрави и да се обичате! Нека бъдещето на Котел във вашите очи да бъде светло и дръзновено. Обичам ви всички! Весела и светла Коледа!“, каза в приветствието си кметът Коста Каранашев.

Най–дългоочакваният момент в целия празник беше посрещането на Дядо Коледа и Снежанка.  Белобрадият старец пристигна с голям чувал подаръци за 600 деца до четвърти клас от цялата община, а раздаването им предизвика много емоции и възторг сред най-малките, които не пропуснаха да се снимат с него.

За всички останали гости на тържеството имаше много приятни изненади, безплатно греяно вино по специална рецепта, чай и вкусно телешко варено. По традиция коледният празник завърши със заря и концерт на рок-група „Ямбол проджект“, а палавниците си тръгнаха радостни и въодушевени, прегърнали своите коледни дарове.