Котел посреща Великденските празници с украса. Снимки

Шест дни преди Велики четвъртък, когато „врати отваря“ традиционната великденска работилница „Шарено яйце“, Община Котел зарадва жителите и гостите на града с нова великденска украса.

Орнаментите се намират на две различни места в града и представляват декоративни композиции, посветени на Великден. Те са разположени в пространствата до паметникът на д-р Петър Берон и срещу сградата на общинска администрация на пл. „Възраждане“.

Украсата е подчинена на символиката на големия християнски празник и представлява великденски боядисани яйца, зайчета, агънца и пиленца, изработени от стиропор, дърво, върбови клонки и други естествени материали.

Великденската декорация е по идея на кмета на Община Котел – Коста Каранашев, а изработка, изографисването и монтирането са дело на гл. специалист по култура и соц. дейности към дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ – Христина Стефанова, служителката в центъра за работа с деца на улицата – ЦРДУ – Котел Фани Чернева, гл. експерт по туризъм към Община Котел – Любен Джибеков и работниците от БКС – Котел.

Община Котел призовава гражданите да пазят украсата, за да може тя да носи радост в празничните великденски дни.