Котел отпразнува 199 г. от рождението на Георги Раковски

Котел отпразнува 199 г. от рождението на патрона на града Георги Раковски с издигнане на националния флаг на празен площад, съобразявайки се със обстоятелствата.

За повода кметът Коста Каранашев поздрави съгражданите си.

„Няма как и не може да не отдадем заслужената почест на Патриарха на Българското националноосвободително движение. Личността, родена в Котел, която е дала най-много на Българското възраждане!”, каза в словото си Каранашев.

Той направи паралел между сегашната обстановка и търпението, което трябва да проявим, за да отмине тази епидемия, спазвайки всички мерки, давани от Националния кризисен щаб, и делото на хората като Раковски от онези времена – днес България да бъде свободна и нормално развиваща се държава.

„Днес ние трябва да проявим дисциплина, за да опазим себе си и целия народ. Тогава те са отдали живота си в името на поколенията. Нещата наистина са несъпоставими, но това, което днес се иска от нас, е в пъти по-малко и лесно. Съвременният свят, в който живеем ни, направи доста разглезени, сега е време, в което трябва да проявим самосъзнание, да се вслушваме и изпълняваме това, което ни се казва да правим. Моля нашите съграждани за търпение, нека да отмине тази епидемия и след това животът ще се върне в своето нормално русло”, посочи кметът.