Костадин Костадинов: МВнР да излезе с остра позиция за поругания флаг в Битоля

Вандали са свалили знамето на Република България и са повредили пилона, на който е поставено в Търговско-икономическото представителство в Генералното консулство на Република България в Битоля.
Възраждане настоява Министерство на външните работи на България да излезе с остра позиция, която осъжда действията на вандалите и изисква от Северна Македония да бъдат предприети незабавни действия по установяване на извършителите.
След залавянето на вандалите те да бъдат наказани за поругаване на българския флаг като национален символ. Напомняме, че в нито един военен музей не може да се срещне пленено българско знаме, защото то никога не е пленявано. Няма да позволим поругаване на българския национален символ и днес.
Възраждане настоява да бъдат проведени нужните действия от македонска страна, за да се установи дали действията на вандалите са спонтанни или са предварително планирани от македонски или други държавни служби.
Настояваме Българската държава да застане зад българския народ, зад националните ни символи и достойнство и да предприеме незабавни действия по изясняване на случая.

С уважение,

Екипът на Възраждане