Коментар на директора на Начално училище „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ Николай Кадирев

Община Сливен e извадила от капиталовата си програма проекта за финансиране на разширяването на Начално училище „Васил Левски“ в гр. Сливен. От там са отправили и искане към ръководството на училището да намали паралелките от три на две за випуск /в училището учат деца от 1 до 4 клас/. Николай Кадирев е получил и предизвестие за прекратяване на трудовия му договор, научи „Сливен нюз“. По-долу публикуваме негова позиция. 

Предложението за преразглеждане на трудовото ми правоотношение не е плод на болна амбиция, а има здрава логика. То не е само естествен завършек на трудовата ми кариера, а дългогодишен, грижовно воден процес, който при нов титуляр би се върнал в начална фаза и отново с неясна реализация в бъдещето. Потвърждение на това е горчивият ни опит и фактите, които показват, че при всички власти проекта на НУ „Васил Левски“ влизше и излизаше от капиталовата програма на Община Сливен, съпроводен с много обещания, но нито едно от тях реализирано.

Одисеята на НУ „Васил Левски“ датира още от 2008 г. с разработката на първия проект и продължава вече 12 години.

Последното изключване на училището от капиталовата програма на Община Сливен за 2020 г. доказва скритите помисли и е поредното обещание без намерения. Реализацията на изстрадания ми проект ще е гаранция за въвеждане на едносменното обучение в НУ „Васил Левски“ и оцеляването на училището като самостоятелна учебна единица. То ще сложи край на спекулациите за частни интереси към терени, сгради и прекрояване на образователната инфраструктура за сметка на едно доказало се училище.

Завършването на разширението ще бъде съпроводено с молбата ми за излизане в заслужена почвка с чувството за изпълнен дълг.

Вярвам, че разумът ще надделее и ще се намери решение, от което ще спечелят всички и най- вече бъдещите ученици и родители на НУ “Васил Левски“.