Колоездач помете майка с бебе, детето е с черепно-мозъчна травма

Столичната дирекция на полицията издирва велосипедист, който е блъснал майка с бебешка количка, а след това е избягал, съобщиха от СДВР.

При инцидентът, който е станал на 11 август около 18.50 часа на алея в близост до паметника „Братска могила“, количката се е преобърнала, а двумесечното бебе е паднало от нея. С черепно-мозъчна травма детето е настанено в болнично заведение.

Във връзка с извършеното престъпление и предприетото разследване служители на Първо РУ търсят свидетели на инцидента, които могат да помогнат за установяване на самоличността и местонахождението на колоездача. По данни на майката мъжът е имал голяма кървава рана на челото.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за инцидента или за мъжа, могат да сигнализират на тел. 02/982 7166 и 02/ 982 7167 или в най – близкото районно управление при гарантирана анонимност.

През май 2018 г. 24-годишният Борислав Миланов блъсна с колело момиченце на година и осем месеца в Южния парк в София, а след това избяга. След удара кракът на детето бе счупен на няколко места.

dir.bg