Колко ще струват автомобилите под наем за абитуриентски балове?

Колко ще струват автомобилите под наем за предстоящите абитуриентски балове?

Отговорът на този въпрос едва ли ще се хареса на родителите на зрелостниците….

Колите удариха цена от близо 90 лв. на час. Сред колоритните предложения за зрелостниците се нареждат колата на френския президент и ретро трабант. Това показа справка на „Монитор” в платформите за онлайн търговия с услуги.

Една от най-впечатляващите оферти несъмнено е свързана с возилото на няколко държавни глави на Франция. Моделът Citroen C6 е представен като най-луксозното предложение на компанията, което е използвано от френските президенти Жак Ширак, Никола Саркози и Еманюел Макрон. Възможностите за отдаването му под наем са четири – за един, три или шест часа в София, а също и за до 8 часа междуградско пътуване.

Цените им пък варират от 80 лв. за час разходка в рамките на града или 200 км пробег в столицата или извън нея срещу 300 лв. Автомобилът се отдава под наем единствено с професионален шофьор, който говори два езика – български и английски. При надвишаване на времетраенето на предварително избрания пакет за всеки следващ час се доплаща по 50 лв.

Оказва се, че през тази година ретро возилата също ще бъдат на мода.

За специалната си вечер абитуриентите от Добрич и околността могат да се възползват от VW Beetle 1970, което ще ни струва 130 лв. за 50 км пробег, като в цената влизат горивото за пътешествието из града и минерална вода за всеки пътник. В случай че желаем единствено да се изфукаме с няколко снимки в социалните мрежи, също няма да останем разочаровани – возилото ще стане наше за 3-часова фотосесия само срещу 90 лв.

„Трабант кабриолет предоставя свежа и съвременна визия, разтърсващ саунд с бас каса, които ще грабнат очите и ушите на околните“, гласи друга примамлива ретро оферта, в която обаче не е посочена цена.

Най-скъпа се оказва разходката с Mercedes S63 AMG от 2014 г.

Тя ще ни излезе 350 лв. за 4 часа или близо 90 лв. за 60 минути. Допълнителните екстри в офертата са личен шофьор и автомивка.

Макар дни преди абитуриентските балове в страната мрежата да е залята от подобни предложения, в социалните мрежи не липсват и потребители, които предоставят своите автомобили напълно безплатно на зрелостници в нужда.

“Искам да помогна на абитуриент в неравностойно положение или на такъв, който не може да си позволи кола за бала.

Разходката е за моя сметка“, пише един от многото доброжелатели в групата Матури 2021. Онлайн често могат да бъдат открити още публикации на младежи, които подаряват своите рокли или костюми, предлагат безплатна фотосесия, а също и грим и прическа.