Колите на Google Street View с нова обиколка в Сливен

Автомобилите на Google Street View отново ще снимат по българските пътища тази пролет. През следващите дни те ще тръгнат на път, посещавайки много градове и маршрути из цялата страна. Сливен е сред тях. Целта е да се актуализират Google Street View изображенията на градове, пътища и магистрали в Google Maps.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности. Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г.

Повечето български градове, както и редица архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове и много от природните ни забележителности са достъпни за разглеждане благодарение на Google Street View. Постоянно променящата се с течение на времето инфраструктура не само в градовете, но и между тях обаче е причината Google редовно да актуализира изображенията, за да помогне на потребителите да се ориентират още по-добре при посещение на различни дестинации.

В допълнение към улиците и пътищата в Сливен, Google ще представя и панорами от пешеходни зони, както и други места недостъпни за коли. 
Заради защитата на личните данни, преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Обиколката стартира на 24 март.

Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите може да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/.

Източник: www.dnes.bg