Кои ще са водачите в кандидат-депутатските листи в Сливен?

Снимка: pixabay

България ще гласува за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. В петък, 15 октомври, започва предизборната кампания. Всички участници за поредните предсрочни парламентарни избори вече регистрираха своите листи с кандидати за депутати в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Кои ще са водачите в кандидат-депутатските листи в Сливенски регион?

ГЕРБ отново залага на Десислава Танева за водач на листата в Сливен, а след нея на второ място се нарежда Мария Белова – народен представител в 43-то, 44-то и 45-то Народно събрание.

Бургазлията Атанас Зафиров за трети път тази година ще бъде водач на листата на БСП в Сливен, а второто място е за известният хирург д-р Събина Петканска, която получи най-много преференции на предходните парламентарни избори.

Ивайло Вълчев ще бъде водач на листата на ПП „Има такъв народ“ в Сливен. Освен в града на стоте войводи Вълчев ще води и листата на партията в Бургас. На предходните избори листата на кандидатите за народни представители в Сливен водеше бизнесменът Владимир Русев. Преди дни той се оттегли от позицията си на областен координатор и обяви в социалните мрежи, че няма да участва в настоящата листа.

Татяна Славова Султанова – Сивева е водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната“ в Сливен. Лидери на коалицията са бившите служебни министри – Кирил Петков и Асен Василев.

„Демократична България“ отново залага на Димитър Сяров за водач на листата в Сливен.

Бизнесменът Стефан Пасков повежда листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ в Сливен.