Кметът Стефан Радев връчи почетен знак на Росица Петрова – директор на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“

Кметът Стефан Радев удостои с почетен знак – Плакет на Община Сливен Росица Петрова – директор на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“. Наградата се връчва за приноса й за развитието на културния и обществен живот на Сливен и съхраняване на историческата му памет, както и по повод нейната 60-та годишнина. Това стана по време на официална церемония в Драматичен театър „Стефан Киров“, на която бяха връчени наградите „Константин Константинов“ на 25-я Национален фестивал на детската книга.

„Наградата за г-жа Петрова е свързана и с фестивала, който през годините се превърна в емблема на Сливен. Радвам се, че интересът към него става все по-голям. Благодаря на екипа на библиотеката, който работи усилено по детайлите, които не са видими за нас, но крайният резултат говори за усърдния труд“, каза кметът.

Росица Петрова благодари на Стефан Радев за високото отличие, което тя определи като голямо признание за нея и колегите й. „Тази награда не е само за мен, а за целия екип, с който работим. Благодаря на колегите и на бивши служители на библиотеката, които с желание и ентусиазъм се включиха и помагат в организацията на фестивала“, каза тя.

На церемонията бяха връчени наградите „Константин Константинов“ в различните категории, които се присъждат от 2004 г.  Представител на министерството връчи наградата на Петър Станимиров в категория „За цялостен принос“. Той е известен български художник, издател и автор. В категория „Автор“ е отличена Цвета Брестничка, написала много детски книги. Кметът Стефан Радев й връчи приза. Председателят на Общинския съвет Димитър Митев награди художника Кирил Златков в категорията „Илюстратор“. Писателят Иво Сиромахов получи наградата на детското жури от Росица Петрова.

Водещи на събитието бяха актьорите Елена Петрова и Симеон Владов. В концерта се включиха млади певци, танцьори и музиканти, носители на призови места в международни и национални музикални и танцови конкурси.