Кметът Стефан Радев участва в национален форум за бизнеса и местните власти

Кметът Стефан Радев участва във втората национална конференция „Бизнесът и регионите – Трансформацията“, организирана от Българската стопанска камара и списание BGlobal. Тя разгледа въпросите как компаниите трансформират бизнеса си, за да отговорят на предизвикателствата на Зелената сделка на ЕС и какви са новите възможности, които се откриват пред общините.

Кметът представи идеята за инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол като пример за обединяване на ресурси, амбиции и усилия. Той конкретизира, че става въпрос за общ икономически профил на общините Сливен, Ямбол и Тунджа, с който те да бъдат презентирани и да се превърнат в забележима точка на картата на България – за инвестиции, възможности за работа, за по-богат социален и културен живот.

„Представяме готова и структурирана информация на потенциалния инвеститор на какво може да разчита по отношение на броя на населението, извършен е и анализ на работната сила и налична социална инфраструктура за трите общини, както и предимствата, които дава географското разположение“, каза още кметът. Той говори и за локалните възможности на Община Сливен на фона на глобалните перспективи и посоки на развитие.

Това е втората поредна дискусия за влиянието на компаниите върху устойчивото развитие на регионите в България и възможностите на местните власти да привличат инвеститори.
Основните панели на конференцията бяха „Бизнес модели на устойчива трансформация“ и „Регионални модели на устойчива трансформация“.

Участници и панелисти бяха министри от служебния кабинет,  висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции и представители на местните власти.