Кметът Стефан Радев поздрави абсолвентите на медицинския филиал и изпрати награди за випуска

Кметът Стефан Радев поздрави абсолвентите на медицинския филиал и изпрати награди на випуска. Тази година, предвид епидемичната обстановка, ръководството на учебното заведение проведе кратка церемония по връчване на дипломите, на която присъства заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тя връчи наградите и поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.

„Преминахте успешно още един етап от своето развитие и вярвам, че с практика, воля и енергия ще продължите да надграждате вече постигнатото. Адмирации и респект за хуманната професия, която сте избрали, и която достойно ще упражнявате всеки ден. Тя изисква себеотдаване, съпричастност и грижа към живота и здравето на хората. Днес, в тези трудни и несигурни времена, изпълнени с толкова предизвикателства, си даваме сметка колко важни и незаменими са хората – героите в бяло“.

Кметът поздравява още ръководството и академичния състав на Филиала,  с които Община Сливен има ползотворно сътрудничество.

Филиалът на Медицински университет – Варна в гр. Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. и осъществява обучение по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, редовна форма на обучение. Образователно-квалификационната степен е „бакалавър“, а срокът на обучение е 4 години, като последната е преддипломен стаж.