Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в ОУ „Панайот Хитов“ в Сливен

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в ОУ „Панайот Хитов“ в Сливен. В приветствието си към ученици, учители и родители той подчерта, че няма по-добра инвестиция от образованието и всяко усилие, вложено в него, си заслужава. Към първокласниците той отправи пожелание за успешен старт в училище, а на по-големите ученици – да надграждат постигнатото и да следват мечтите си.

„Пристъпвайте смело, бъдете любопитни и знайте, че усилията стократно ще ви се отплатят в живота, който чрез знанието ще ви открие безкрайни възможности. Пожелавам на всички много здраве, една успешна и присъствена година“, каза кметът. Той благодари на учителите за професионализма и всеотдайността, с които водят децата напред.

„Днешният ден е от тези, които се помнят за цял живот. Запазете винаги това вълнение, което изпитвате, ученици. Колеги, подайте с обич ръка на вашите възпитаници, помагайте им да преодолеят изпитанията и да сбъднат мечтите си. Бъдете не просто учители за тях, а и вдъхновители“, каза директорката Красимира Ганева. Тя подчерта, че родителите са основен партньор на училището и ги призова да вдъхват увереност на децата си, за да станат знаещи, можещи и успешни хора.

Откриването на учебната година се проведе при спазване на противоепидемичните мерки и осигурен режим за поетапно влизане на класовете в училище.