Кметът Стефан Радев награди победителите и участниците в 56-ата Лекоатлетическа щафета „Освободител“

Рекорден брой училищни отбори се включиха в 56-ото издание на Лекоатлетическата щафета „Освободител“. Общо 23 отбора взеха участие в тазгодишната надпревара. Те бяха разпределени в три възрастови групи – момичета и момчета от 5 до 7 клас, както и юноши и девойки от 8 до10 клас и 11-12 клас. Трасето от 1200 м беше разделено на 8 състезателни поста и пробягано от отбори, включващи по равно 4 момичета и момчета.

След финалната права наградите на победителите бяха връчени от кмета на Община Сливен Стефан Радев, който поздрави всички участници в надпреварата и им пожела да надграждат постигнатото и да бележат още повече успехи в начинанията.

„Мили деца, радвам се че такъв голям интерес предизвиква традиционната Третомартенска щафета. Имаме рекорден брой участници през тази година. Пожелавам да става все по-голяма щафетата и все повече участниците в нея. На вас ви пожелавам да сте здрави, да продължавате да покорявате своите върхове и винаги да намирате време, енергия и настроение за спорт. На всички честит национален празник!“, заяви по време на награждаването Стефан Радев.

В първа възрастова група от 5 до 7 клас победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински“. Второ място завоюваха учениците от ОУ „Димитър Петров“, а на трето се класираха от СУ „Константин Константинов“.

Във възрастовата група от 8 до 10 клас първото място заеха учениците от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. На второ се класираха лекоатлетите от ППМГ „Добри Чинтулов“, а на трето – от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“.

В трета възрастова група 11-12 клас победители са от ППМГ „Добри Чинтулов“. След тях на почетната стълбичка се подредиха от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, следвани от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“.

За всеки участник в надпреварата бяха предвидени индивидуални награди, осигурени от Община Сливен. За победителите на първо, второ и трето място бяха осигурени купи, медали и спортни якета.

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.