Кметът Радев се възмути заради ремонт оставил без вода стотици домакинства, иска спешни мерки от ВиК

Кметът на Сливен Стефан Радев настоя ВиК да вземе спешни мерки за ремонт, оставил два дни без вода стотици домакинства. Във Фейсбук страницата си кметът написа „Силно обезпокоен и недоволен съм от действията на „ВиК-Сливен“, особено през последните дни. Вече втори ден наши съграждани, стотици домакинства в Сливен, са без вода. Подкрепям недоволството на хората. Не може в 21 век, дори при сериозна авария във водопреносната мрежа, да няма алтернативен вариант или готовност от страна на водното дружество, да реагира и да избегне крайното неудобство за всички потърпевши.

Ще продължа да настоявам ВиК да оптимизира работата си. Използвам случая да обърна внимание на слабата информираност към гражданите от страна на дружеството относно прекъсванията на водоподаването. Понякога информацията липсва или не е навременна, а също и не отговаря на действителността. Това създава впечатление за липса на отговорност и неглижиране на проблема, което е недопустимо. Тези действия объркват не само хората, но и всички институции, включително и Община Сливен.  Очаквам да бъдат взети мерки в най-кратки срокове.“

От водопреносното дружество съобщават на сайта си за прекъсване на водоподаването в кварталите  „Клуцохор“, кв. „Комлука“, кв. „Република“, кв. „К. Фичето“, кв. „Ново село“, кв. „Българка“, кв. „Сини камъни“, Вилна зона. Причината е изграждане на водопровод по ул. “Борис Търновски“ и превключването му към съществуващият Главен клон I висока зона. Строително-монтажните работи са във връзка с изпълнението на проект „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионен фонд.