Кметът Радев на конференцията на „Подкрепа“ в Сливен: „Със синдикатите сме в една лодка в борбата за по-добри доходи“

„За мен голямата ни задача в България е да направим стандарт на живот, съпоставим с този в Централна Европа най-малко. Защото, ако говорим за демографска криза,  тя на  първо място е криза на очакванията на хората за техния живот. Много често използваме израза, че няма кадри, че няма хора за това или друго работно място. Но истината е, че докато не успеем да възложим възнаграждения, съпоставими на тези в Централна Европа поне, няма как да очакваме тази тенденция да се пречупи, да се обърне и да имаме обратните процеси. Съзнавам, че сме в една лодка с вас, синдикатите, в тази борба. Сигурен съм, че ако работим усилено, постоянно, година след година, успехите ще дойдат“, заяви кметът Стефан Радев пред делегатите на Отчетно-изборната конференция на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа“ – Сливен.  Радев поздрави синдикалните членове и ръководството на организацията за диалога през изминалите години. Той заяви още, че с Божидар Кисьов, председател на СРС „Подкрепа“ – Сливен, е разговарял най-много и тези разговори са го обогатили, понякога и са променяли вижданията по различни въпроси, свързани със съвместната работа на Общината и синдиката. „Община Сливен е най-големият работодател на територията на общината. Като изключим първите години от дейността на нашия екип, когато трябваше да решаваме много специфични проблеми с финансовото й състояние,   винаги ясно сме си давали сметка за ролята ни да сме катализатор на процесите за развитие на доходите на хората“, допълни още кметът  и пожела успех на форума.

Гост на конференцията бе и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. „Благодаря за това, което правите за трудовите хора. От името на Общинския съвет мога да ви уверя в едно: ние винаги сме на ваша страна и нашите врати винаги са творени за вас“, каза той в обръщение към присъстващите.

Отчетно-изборната конференция на СРС „Подкрепа“ е единадесета поред.  Близо 70 делегати от 53 структури на синдиката в Сливенска област бяха излъчени за участие в нея. Специален гост на събитието бе почетният председател и основател на организацията д-р Константин Тренчев.

По традиция форумът започна с молитва за здраве и ползотворна работа на участниците в него. Молитвата бе отправена от отец Иван. „Всичко се прави за малкия човек, за безпомощния. Нека е все по-осезаем вашия труд и да се вижда това, което правите за работещите. Знам, че е трудно, особено в днешно време. Иска се смелост, кураж. Вие ги имате“, каза в напътствията си свещеникът.

Приветствия бяха поднесени още от ръководителите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, РУО, Областната дирекция „Инспекция по труда“, ръководството на БЛС, синдикалното ръководство на „Мини Марица-Изток“, на регионалните структури в Ямбол, Стара Загора и др.