Кметът на Котел с поздрав за ромската Нова година

Уважаеми представители на ромската общност,

Честит Банго Васил!

Нека 2023 година, която за вас започва символично на 14 януари, донесе на всички здраве и благополучие, да умножи успехите за вас и за цялото ни общество.

От незапомнени времена представителите на различните етнически общности    в нашата община живеят в мир и разбирателство. С годините община Котел се превърна в община, давана за пример за добър етнически модел в България, а Вие като част от него, сте показали, че знаете как да съхраните своята култура и традиции, които, както и преди съм твърдял, са изпълнени с пъстрота, музикалност и темперамент.

Уверявам Ви, че като кмет на община Котел, моето желание е това добруване да продължи и занапред. Нека възпитаваме децата си във взаимно уважение и зачитане на различията и правата на всеки гражданин.

Запазете автентичността на бита и културата си, своя темперамент и любов към живота! Вярвам, че с взаимна подкрепа и единство ще вървим заедно напред. Бъдете здрави и благословени! Обичам Ви!

Нека покровителят на ромите Банго Васил да ви закриля през цялата 2023 година и да ви донесе радост, спокойни и щастливи дни за Вас и Вашите семейства!

 

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел