Кметът на Котел с поздрав по случай празника на града

Кметът на Община Котел Коста Каранашев поздрави всички котленци по случай 1 ноември – Ден на народните будители и празник на града. Ето и пълният текст на поздрава:

 Уважаеми дейци на културата, образованието и науката,

Скъпи граждани и гости на Котел,

От името на Общинска администрация и от мое име приемете най-сърдечни поздрави по случай 1 ноември – Ден на народните будители и празник на град Котел! Поздрави отправям и към всички ваши близки, които в този момент са далеч от вас и родината ни.

Догодина ние ще отбележим 30-годишнината, от както Котел чества своя празник на този ден. Години, които са само част от историята на град като нашия, изграден върху земи с вековно минало.  Надявам се, ако не сега, то поне за следващия юбилеен празник всички ваши близки да са тук до вас, а също и сред нас!

Всеки официален празник е повод за размисъл за мястото му в държавата и в живота на гражданите ѝ, но ние котленци знаем, че този празник има свой дом и той е в нашия град. Град, от който са излезли плеяда българи, дали надежда на народа ни в дните на робството, водили го към просвета и пробуждане през епохата на Възраждането, създали вечни културни  ценности.

За тези години, в които аз съм кмет на този град и на тази община осъзнах, че истинската ценност на региона ни това сте Вие – неговите жители! Отговорността, която нося пред Вас е задължаваща. Тя е дълг за запазване на историческото ни минало, надграждане на направеното досега и предаването на котленския дух и традиции на поколенията след нас!

Уверявам Ви, че въпреки трудностите, пред които сме изправени, усилията на екипа ми са насочени към това да решаваме проблемите и да работим за интересите на жителите на Котел.

Благодаря на всички Ви, които подкрепяте нашите идеи за развитието на общината. Благодаря Ви и за критичността към нашата работа, за инициативността и будността, с които всекидневно ни показвате, че гражданското общество е живо!

Работата на Общинската администрация, на Общинския съвет и на всички граждани на Котел дава резултати.  С общите усилия и с вашата съпричастност показваме, че можем да решаваме проблеми, да реализираме проекти и заедно да се движим в правилната посока.

На всички жители на Котел желая здраве, успехи във всяко начинание и да бъдат горди от факта, че живеят в този град, дал на България най-много великани на духа и истински народни будители.

Честит Празник!

КОСТА КАРАНАШЕВ,

Кмет на Община Котел