Кметът на Бургас заяви, че не е дошло време да мисли за местните избори

Не е дошло време да мисля за предизборна надпревара, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов пред журналисти в морския град в отговор на въпрос.

„Тиражират се какви ли не неща. Последните дни привикнахме да живеем в непрекъснати истини и неистини – в една тъмна стая, в която някой казва една истина, излиза неистина, и обратното. Вече не знам какво да гледам и какво да слушам, така че всякакви невероятни неща може да чуете“, посочи още Николов. Той коментира настоящата политическа ситуация в страната с думите, че това влияе на работата на местната власт.

„Всяка несигурност се отразява на стабилността на работа в местната власт и това ни прави по-слаби в изпълняването на ежедневните решения. Ние продължаваме да работим без бюджет. Не е ясно кога ще има приет нов бюджет. Една голяма част от проектите на Бургас не се изпълняват именно заради причини и фактори, които не са вътре в общината и не зависят от нас, но такова е устройството на държавата. В буквалния смисъл всичко е централизирано и зависи от централните органи. Като кмет се моля по-бързо да приключи тази несигурност и да се тръгне да се тръгне по устойчив път на развитие“, посочи Димитър Николов.

БТА