Кметът Коста Каранашев поздравява жителите на Котел по случай празника на града

Уважаеми училищни, книжовни, читалищни, музикални и културни дейци,

Скъпи съграждани,

Поздравявам Ви с празника на град Котел – Денят на народните будители!

1 ноември, невероятен по своята същност ден! Ден на големите българи, пробудили народа ни в дните на робство, водили го към просвета и национална свобода през епохата на Възраждането, създали вечни културни ценност в неговия свободен живот.

Ден празник, ден символ! Символ на вярата, на спомена за миналото. Ден, в който се опитваме да се взрем в себе си и да се замислим, да се поучим, да се преклоним, за да не забравяме, за да продължим напред.

Котел, от древни времена е бил кръстопът на различни етноси и култури. Едни идвали, други заминавали, но всеки неизменно оставил по нещо завинаги – Духовните водачи, онези, които във време на мрак, примирение и забвение пробуждат умовете на народа ни, вдъхновяват стремежа му към светлина и свобода.

Някой ще каже, че в тези трудни времена не му е до празник. И ще бъде прав, но съм сигурен, че всеки един от вас продължава да носи в сърцето си свободолюбието и гордия дух на своите предци, защото Котел е бил, е, и ще продължава да бъде градът, в които можем да почувстваме историята жива.

Трудностите, пред които днес сме изправени, не са наказание! Те са изпитание, през което трябва да преминем, за да ни направят по-силни, по-усърдни и по-упорити в постигането на целите, които сме си поставили за подобряването на облика на нашия град.

Нека в днешния празничен ден намерим сили да се поздравим с усмивки на лица и да отворим сърцата си за новото начало и за новите успехи, които предстоят пред нашия град!

Вярвам във Вас, скъпи съграждани, вярвам в духа на Котел! Пожелавам на всеки един котленец здраве, повече поводи за оптимизъм и много радостни моменти с вашите семейства и приятели!

Честит празник!

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел