Кметът Коста Каранашев поздрави пожарникарите с техния професионален празник

Кметът на Община Котел – Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен, гл. инспектор Дарина Иванова, началник на Районна служба ПБЗН-Котел и до всички бивши и настоящи пожарникари, работещи на територията област Сливен и в частност на община Котел, по случай професионалния им празник – 14 септември.

В своето поздравление кметът казва: „От свое име и от името на жителите на общината Ви благодаря за вашата активна  работа в името на сигурността и спокойствието на гражданите. Ние, котленци, ценим високо вашата самоотверженост и професионализъм при навременното потушаване на пожарите, които и тази година не подминаха местности и землища на населени места в общината. Пожелавам на всички бивши и настоящи служители в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен и на Районна служба ПБЗН-Котел крепко здраве, силен дух и мотивация, които да Ви помагат в ежедневието ви!“

Честванията по повод професионалният празник на огнеборците в котленско започнаха още в началото на седмицата с Дни на отворени врати и организирани посещения в  ДГ „Дъга“. В навечерието на 14 септември, огнеборците отдадоха почит и положиха цветя на паметната плоча на загинали при изпълнение на служебните им задължения техни колеги и на гробовете на починали такива през последните години в местността  „Попова чешма“ и Градски гробищен парк.

Програмата по повод празника продължава на 15 септември /четвъртък/ в сградата на РСПБЗН-Котел, където от 9.30 ч. ще се проведе среща с доброволци от доброволческо формирование „П. Берон“. До 18 септември /неделя/ във фоайето на музейна експозиция „Котленски възрожденци“ в Пантеон на „Г. Ст. Раковски“, жителите и гостите на Котел ще могат да посетят две тематични изложби: „Символи на държавността“, представящи историята на противопожарното дело чрез пожарникарски каски, шапки, униформи и др., както и фотоизложбата на детски рисунки, на тема: „Пожарна безопасност и защита на населението“.