Kлубове „Млади възрожденци“ се събират в Сливен

Четвъртата регионална среща на клубове „Млади възрожденци“ ще събере представители на седемдесетте клуба в област Сливен, на 23 юни, в зала „Сливен“. Това съобщиха организаторите на срещата от Регионално управление на образованието – Сливен в партньорство с община Сливен и съвместно с Общобългарския комитет „Васил Левски“.

Област Сливен е с най-големия брой клубове „Млади възрожденци“ в страната – 70 клуба. 

Ще присъстват директори, учители, деца и ученици от 14 детски градини в град Сливен и от 32 училища от областта, чиито клубове „Млади възрожденци“ са проявили през учебната 2022/2023 г. особена активност, свързана с главната цел на клубовете: утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред децата и учениците, и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Те са под методическото ръководство на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

Събитието ще даде възможност за споделяне на добри практики и диалог между представители на различни нива на образователната система. На срещата ще присъства Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

През учебната 2022/2023 година на територията на област Сливен функционират 70 клуба „Млади възрожденци“, в които членуват 1058 деца и ученици.

През март в пресклуба на БТА в Сливен бяха раздадени наградите на победителите и на всички клубове „Млади възрожденци“, участвали в конкурса за сливенско послание за Пилон „Рожен“.